Kiertoilmatakat

WARMAUUNIEN takoilla on nyt mustan viikon kamppanjahinnoittelu  menossa! Kampanjahinnat voimassa 31.11.2021 asti. Kysy tarjoustasi meiltä!

Kiertoilmatakka

Kiertoilmatakoissa lämpö siirtyy huonetilaan konvektion (ilmankierron) avulla, sekä myös takan runkoon varautuneesta lämmöstä säteilemällä. Kiertoilmatakat ovat omimmillaan käytettäessä tiloissa, joihin tarvitaan nopeaa lämmön nousua. Esim. huvilat,  joissa käytetään talvisin vain matalaa peruslämpöä, kesähuvilat, yms. kohteet. Jos takan runko on hyvin lämpöä varaavaa massaa, niin käyttökohteiden kirjo kasvaa oleellisesti. Tällöin kiertoilmatakkaa voidaan käyttää kaikenlaisissa rakennuksissa, joissa takkaa yleensäkin käytetään.

Kotimaisen Warma Uunit Oy:n valmistamissa takoissa sydänosan ympärillä on hyvin lämpöä varaava korkealuokkainen kotimainen runkomateriaali. Näissä kiertoilmatakoissa palon sammuttua tulipesässä on lämmön tuotto senkin jälkeen noin puolivuorokautta!

Kun valitset kiertoilmalla toimivaa takkaa, niin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota myös takan painoon. Takan painolla on ratkaiseva merkitys lämmön luovutusaikaan. Warma Uunien kiertoilmatakoissa vakiomallien painot liikkuvat  n. 600- 800 kg:n  välillä.

Kaikki malliston kiertoilmatakat voidaan yhdistää myös korvausilmajärjestelmään. Kun takkaan yhdistetään korvausilamputki, niin sillä varmistetaan takan moitteeton toiminta. Ulkoa johdettu korvausilman saanti on erityisesti suositeltava vaihtoehto uudisrakennuskohteissa, joissa käytetään huonetilojen koneellista ilmanvaihtoa. Koneellinen ilmastointi saattaa aiheuttaa asuntoon liian suuren alipaineen. Tällöin takan veto-ominaisuudet voivat joutua liian suurelle koetukselle ja pahimmassa tapauksessa savut johtuvatkin sisätiloihin.

 

Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana.

 

 

 

 

 

 

Kiertoilmatakkojen asennuksen suorittaa tehtaan valtuuttama alan ammattilainen.

 

——————————————————————————————————————————————

ESTER BII

Kamiinan kokoinen kiertoilmatakka, jossa paksut vuolukivikuoret pitävät takan lämpimänä vielä tulen sammuttuakin. Tulipesän seinämät on valmistettu keraamisista elementeistä. Rakoarinat  ovat valurautaa. Paloilman syöttö tulipesän takaseinältä yläpalotilaan mahdollistaa pitkän palotapahtuman mini puumäärällä. Paino 243 kg, teho 7,5kW, hyötysuhde 80%. Päältälähtö halk. 130mm. Hormiliitos takan päältä. Takan päälle voidaan asentaa elementtisavuhormi, tai jos takan takana on esim. vanha tiilihormi, niin liitos voidaan siihen tehdä käyttämällä kulmaputkea, jossa on nuohousluukku. Kulmaputki tarvikkeineen on saatavilla meiltä,  kuin myös tuotteeseen yhteensopiva  CE-merkitty elemettiteräshormikin.

 

Mahdollisesti alipaineisessa tilassa voidaan takaan liittää korvausilmaputki  suoraan takan takana olevaan korvausilmaliitokseen. Tällä voidaan varmistaa takan ongelmaton toimivuus haasteellisessa käyttöympäristössä.

Takuu 2-vuotta (rekisteröimällä tuote saat lisätakuuta +3-vuotta !).Rekisteröimällä tuote saat myös 10-vuoden varaosatakuun.  Rekisteröinti on maksuton. Takuu ei koske arinoita ja luukun lasia. Toimituksen mukana myös Suomenkielinen käyttöohje!

Pyydä tarjouksesi !


ESTER FORNO EVO uunilla 

Uutuus! Uusi virtaviivaisempi, moderni, uunillinen pikkutakka, joka on toteutettu asiakkaiden kysynnästä. Paksuilla ja jykevillä vuolukivikuorilla koristellut kyljet. Vuolukivet luovuttavat lämpöä vielä tulen sammumisen jälkeenkin. Valurautaiset arinat ja keraamiset seinämät pesässä. Kolmannen sukupolven jälkipoltto. Tuhkaluukku on piilotettu luukun taakse. Korkea pesä ja lasiluukku. Päällä toimiva paistouuni, jonka lämpötila nousee helposti yli 200 °C lämpötilaan.

 

Takan päälle voidaan asentaa elementtisavuhormi, tai jos takan takana on esim. vanha tiilihormi, niin liitos voidaan siihen tehdä käyttämällä kulmaputkea, jossa on nuohousluukku. Kulmaputki tarvikkeineen on saatavilla meiltä,  kuin myös tuotteeseen yhteensopiva  CE-merkitty elemettiteräshormikin.

Hyötysuhde 85,5%, paino 317 kg, teho 10,3kW.

Paloetäisyys takkse ja sivuille 200 mm.

Liitos hormiin päältä  halkaisija 130 mm.

 

Mahdollisesti alipaineisessa tilassa voidaan takaan liittää korvausilmaputki  suoraan takan takana olevaan korvausilmaliitokseen. Tällä voidaan varmistaa takan ongelmaton toimivuus haasteellisessa käyttöympäristössä.

Takuu 2-vuotta (rekisteröimällä tuote saat lisätakuuta +3-vuotta !).Rekisteröimällä tuote saat myös 10-vuoden varaosatakuun.  Rekisteröinti on maksuton. Takuu ei koske arinoita ja luukun lasia. Toimituksen mukana myös Suomenkielinen käyttöohje!

Pyydä tarjouksesi! 


HWAM 3650 m, valkoinen kiertoilmatakka

HWAM kamiinan autopilottitoiminto säätää kamiinan palamaan puhtaammin.

Paloilma voidaan ottaa huoneesta tai tuoda putkella ulkoa.

Puhdaspalotekniikka (paloilma puhaltuu kuumana yläkautta liekkiin).

Kiertoilmatoiminto (puhaltaa kuumaa ilmaa ja lämmittää suurenkin tilan nopeammin).

Tekniset tiedot

Teho (kW):                                     3-9

Nimellisteho (kW)                        6,0

Savuhormiliitäntä, Ø (mm)         150

Savuhormin minimiveto (Pa)      12

Korkeus  (cm)                                150,8

Leveys (cm)                                   55,6

Syvyys (cm)                                   44,2

Paino 3650c/3650m (kg)            171/168

Paino, lämpömakasiini (kg)         55

Hyötysuhde ja energialuokka, HWAM®Autopilot™/HWAM® SmartControl™

Hyötysuhde (%) 78/81

Energialuokka A/A+

Savuhormilitännät, HWAM® Autopilot™/

Liitoskorkeus päällä (cm) 109,6

Liitoskorkeus takana (cm) 99,2

Paloilmaliitos

Voidaan liittää takaa ja alta (Ø 100 mm)

Suojaetäisyydet tulenarkoihin materiaaleihin

Takaa (cm) 10

Sivulta (cm) 40

Edestä (cm) 90

Edestä huonekaluihin (cm) 90

Linkki valmistajan sivuille

Takkaan on saatavilla lasinen lattiasuoja ja paloilman liitäntäputki sekä lämpömakasiini.

Teen mielelläni tarjouksen haluamastanne kokonaisuudesta!